maandag 5 juli 2010

Verzorging van je haar in de zomer


De zomer is vaak een hel voor je haar. De grote hoeveelheid zon, chloor en zoutwater doen je haar niet bepaald veel goeds.
Wil je meer weten over de verzorging van je haar in de zomer lees dan snel verder.

Allereerst is het belangrijk je haar in de zomer goed te verzorgen met een goede shampoo en conditioner. Als je gekleurd haar hebt, zorg er dan voor dat je hier ook een shampoo voor hebt. In de zomer wordt de kleur erg snel vaal, zo'n speciale shampoo voor gekleurd haar kan dit voorkomen. Verder zou je je haar regelmatig een masker kunnen geven. Laat zo'n masker net zo lang zitten als je wil, desnoods de hele dag. Je zult het verschil meteen merken. Je hebt erg goede maskers ie ze verkopen bij kappers, bijvoorbeeld van Keune of Kerastase. Ik heb van dit laatste merk een masker gekregen bij mijn kapper. Deze is speciaal voor droog en gevoelig haar en het voedt je haar geweldig. Maar natuurlijk heb je ook veel goedkopere maskers die hun werk ook prima doen.

De allerbeste manier om je haar te beschermen tegen de zon is eigenlijk gewoon een hoed dragen. Maar ja, wie draagt er nou een hoed als je op het strand ligt? Bijna niemand toch. Daarom zou je eigenlijk ook een uv-bescherming voor je haar moeten gebruiken. Je zou dit eigenlijk net zo normaal moeten gaat vinden als een zonnebrand creme voor je huid. Haar dat door de zon is beschadigd word heel kwetsbaar en pluizig. Andrelon heeft bijvoorbeeld een care en repare lijn, de haarspray van die lijn bevat uv bescherming.

Je kunt je haar ook net iets meer bescherming bieden door je kapsel. Als je je haar opsteekt of in vlechten draagt raakt het minder snel beschadigd. Je kunt ook een leuk sjaaltje in je haar dragen.

Als je gaat zwemmen in een zwembad dan komt er chloor in je haar en als je in gaat zwemmen in de zee komt er zout in je haar. Ook dit is niet gezond voor het haar. Het is verstandig om je haar meteen na het douchen te wassen met shampoo. Nog beter zou het zijn om een badmuts te dragen.

3 opmerkingen:

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! Er zijn wel een paar regeltjes.
- Gebruik ABN en geen BreEzAH taal.
- Goed opgebouwde kritiek is welkom, afzeiken wordt niet getollereerd.
- Spammen is niet eerlijk. Je kunt je site linken door je url in te vullen bij de reactie. Maar niet in de reactie. Reacties worden verwijderd. Bij veelvuldig spammen word je gebannen van de site.