zaterdag 17 juli 2010

Wat is jou huidtype?

Je staat voor het verzorgingsschap van je favoriete drogisterij. Je zoekt een nieuwe dagcrème. Je hebt zoveel keus! Waar je het eerste eens naar moet gaan kijken is, is het geschikt voor mijn type huid. Maar hoe weet je nu eigenlijk wat voor type huid je hebt en wat daar belangrijk bij is. Wil je hier meer over lezen, lees dan snel verder.

Ik zal eerst even uitleggen welke huidtypes je allemaal hebt.
Normale huid:
De huid voelt altijd fijn aan en poriën zijn bijna onzichtbaar. Dit type huid komt bijna niet voor en is echt de ideale huid.

Vette huid:
Als je een vette huid hebt dan produceer je te veel talg. Hierdoor heb je op je gezicht glimmende plekjes en kun je last hebben van mee-eters en puistjes. Het voordeel van een vette huid is, is dat je minder snel rimpels krijgt.

Droge huid:
De droge huid bevat te weinig talg en vocht. De huid is dun en rimpelt snel.

Gevoelige huid:
Elk huidtype kan gevoelig zijn. De gevoelige huid reageert erg makkelijk op invloeden van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld het weer of make-up zijn.

Maar wat doe je nou eigenlijk bij aan verzorging bij dit soort huidtypes. Het is sowieso erg belangrijk je huid goed te verzorgen. Of je nou een normale of een gevoelige huid hebt. Alle huidtypes hebben verzorging nodig.

Normale huid:
Een gewone hydraterende crème is al snel voldoende. Zorg er wel voor dat deze voor de normale huid is. Het is wel aan te raden een crème te gebruiken met een factor erin. Een keer in de week een masker gebruiken is slim, hiermee haal je eventuele onzuiverheden weg.

Vette huid:
Gebruik een dag en nachtcrème voor de vette huid. Producten op waterbasis zijn het prettigste als je een vette huid hebt. Je kunt in je drogisterij hier hulp bij vragen, daar weten ze precies welke producten op waterbasis zijn. Scrub de t-zone 2 keer per week, de t-zone is meestal wat vetter dan je wangen. Reinig je huid ook een keer in de week met een masker speciaal voor de vette huid.

Droge huid:
Zorg voor een goede vochtinbrengende dag en nachtcrème. Je mag in de loop van de dag best nog wel eens wat crème bijsmeren, dit is echt geen probleem. Bescherm je huid goed tegen zonlicht. Een masker voor de droge huid voedt de huid extra.

Gevoelige huid:
Gebruik milde producten. Hierbij zou je kunnen denken aan producten op natuurlijke basis. Veel producten van Kneipp hebben dit. Het is ook slim je producten voor gebruik eerst even te testen op een stukje huid. Zo weet je zeker dan je geen allergische reacties krijgt.

Wil je zelf eens een test doen om te kijken wat voor huidtype je bent. Kijk dan op http://www.da.nl/, ga dan naar advies en dan naar zelf testen. Hierop kun je testen wat voor huidtype je bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! Er zijn wel een paar regeltjes.
- Gebruik ABN en geen BreEzAH taal.
- Goed opgebouwde kritiek is welkom, afzeiken wordt niet getollereerd.
- Spammen is niet eerlijk. Je kunt je site linken door je url in te vullen bij de reactie. Maar niet in de reactie. Reacties worden verwijderd. Bij veelvuldig spammen word je gebannen van de site.